Ensembles

Eva van den Dool & Sebastiaan de Grebber

Foto: Alex Timmerman

 

Het Mandoline Piano Duo bestaat uit Eva en Sebastiaan de Grebber (mandoline).

'Sprankelend en fijnzinnig samenspel door gepassioneerde musici.'  Zo kan men het duo het beste omschrijven. Beiden gaven afzonderlijk al vele concerten in binnen- en buitenland. Sinds 2007 vormen Sebastiaan de Grebber en Eva van den Dool de verrassende combinatie van mandoline en piano.

Dit veelbelovende duo richt zich op het uitvoeren van origineel gecomponeerde muziek voor mandoline en piano: Werken van componisten uit verschillende periodes van de muziekgeschiedenis zoals Scarlatti, Hummel, Beethoven, Calace, Monti en Chailly, met als grootste bron de gouden periode van de mandoline: de Romantiek. Daarnaast weet dit professionele duo hedendaagse componisten te inspireren tot het schrijven van muziek voor deze bijzondere combinatie. Al met al stelt dit Sebastiaan en Eva in staat tot het ten gehore brengen van een rijk geschakeerd en veelzijdig programma.

 

Trio Verano

heeft al vaak van zich laten horen door het geven van concerten en het spelen van achtergrondmuziek bij verschillende gelegenheden van overheid, particulieren, bedrijven en instellingen.
Zo trad het trio onder andere op in Schouwburg Odeon in Zwolle, bij een diner in het Binnenhof en bij de opening van het Stadhuis van Leeuwarden in aanwezigheid van Prinses Margriet. Ook volgden zij masterclasses bij o.a. Moshe Hammer, Leonid Sjoekaev, Nobuko Imai, Sepp Grotenhuis, Frank van de Laar, Tinta von Altenstadt, Hebe Mensinga, Jeroen Reuling en het Matangi Kwartet.

 

Trio Verano

 

Dit hechte pianotrio is beschikt over een breed repertoire: het concertprogramma bestaat uit werken van uiteenlopende componisten uit diverse tijdvakken en het trio speelt eveneens met veel plezier opzwepende tango's, licht klassieke werken en sfeervolle salonmuziek. Trio Verano biedt dus de mogelijkheid te kiezen uit een breed repertoire, hetzij als concertprogramma, hetzij als achtergrondmuziek.

Momenteel werkt het Trio aan een nieuw concertprogramma met o.a. het speciaal voor Eva gecomponeerde 'Piano Trio' door Victor Khioulaphides.

 

Piano solo

Eva heeft een solo programma met composities van o.a. Rachmaninoff, Debussy en Bortkiewicz.